Фонд держмайна продасть на конкурсі акції "Сумихімпром"

Четвер, 11 квітня 2013, 14:09

Кабмін погодив план розміщення акцій "ПАТ "Сумихімпром", який передбачає продаж 92,75% акцій на конкурсі, 5% - на фондових біржах і 2,25% - працівникам підприємства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду держмайна, опублікованому на сайті Кабміну.

Згідно з повідомленням, залишки пакетів акцій, не реалізовані в ході пільгового продажу або на біржі, будуть приєднані до пакету, що виставляється на конкурс.

Нагадаємо, в липні 2012 року Кабмін прийняв рішення приватизувати найбільшого в країні виробника фосфатних добрив "Сумихімпром".

Реклама:

Як повідомлялося, український олігарх Дмитро Фірташ має вплив на держпідприємство "Сумихімпром" через голову правління Ігоря Лазакович, колишнього члена правління "Кримського титану", а також на державний ЗТМК, гендиректор якого раніше працював заступником директора Кримського содового заводу.

Сировина на ЗТМК, "Сумихімпром" і "Кримський Титан" поставляється з орендованих Фірташем комбінатів - Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК. Його структури здійснюють оперативний контроль над ними.

Бізнесмен неодноразово заявляв про бажання скупити ці підприємства і побудувати вертикально інтегроване виробництво: від видобутку руди до виробництва продуктів з високою доданою вартістю.

"Сумихімпром" спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. У державній власності на даний момент знаходиться 100% його акцій.

Керівниками "Сумихімпром" і "Титан України", що надежить Фірташу, є колишні топ-менеджери OstChem Group Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: