Уряд розпродасть титанову галузь. Фірташу?

Вівторок, 17 липня 2012, 17:37

Уряд доручив передати 100% акцій ДХК "Титан Україна" Фонду держмайна для продажу акцій "Сумихімпрому", "Кримського Титана" та ДАК "Титан".

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 469 від 11 липня.

У розпорядженні зазначено, що уряд доручає Держагентству з управління корпоративними правами та майном передати ФДМУ 100% акцій державної холдингової компанії "Титан Україна" для подальшого продажу 100% акцій підприємства "Сумихімпром", 50% +1 акції "Кримського Титана" і 100% акцій державної акціонерної компанії "Титан".

Передбачається, що ФДМУ повинен вилучити зі статутного капіталу ДАК "Титан" держпакет акцій ЗАТ "Кримський титан" у розмірі 50% +1 акція і забезпечити його продаж.

Реклама:

Також фонд повинен забезпечити вилучення 100% акцій ДАК "Титан" для його продажу на конкурентних засадах та здійснити заходи щодо ліквідації "Титану України".

Нагадаємо, 50% -1 акція "Кримського Титану" належить компанії Ostchem Germany GmbH, яка контролюється олігархом Дмитром Фірташем.

Уряд створив "Титан Україна", включивши до його статутного фонду держпакети акцій "Сумихімпрому" і ДАК "Титан", яка здійснює управління 50% +1 акцією "Кримського Титана", а також держпакет акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Як повідомлялося, раніше керуючий директор Group DF (група Фірташа) Роберт Шетлер-Джонс підтвердив інтерес Group DF до Запорізького титано-магнієвому комбінату (ЗТМК), залучення інвестора до якого на умовах збереження за державою 51% нещодавно схвалив уряд.

Керуючий директор пояснив, що Group DF, як і раніше пропонує консолідувати титанову галузь, в якій група зараз контролює "Кримський титан" і управляє через нього двома гірничо-збагачувальними комбінатами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: