Путін скасував війну з офшорами

Четвер, 20 грудня 2012, 14:31

Президент РФ Володимир Путін визнав, що не може вказувати, де тримати зароблені в Росії гроші і реєструвати компанії.

Про це сказав президент Росії на прес-конференції 20 грудня, передає Reuters.

"Один з інструментів деофшоризації - підвищення захищеності власника. Якщо ми визнали, що це законний, легітимний власник, вони легальним чином отримали гроші, то тоді це таки їхня справа, куди ці кошти вкладати", - сказав Путін.

Через півроку після повернення Путіна в Кремль найбільша нафтова держкомпанія країни "Роснефть" вирішила купити третю за величиною ТНК-BР і заплатить російським мільярдерам за їх половину 28 мільярдів доларів.

Реклама:

"Мені б дуже хотілося, що вони ці кошти, або значну частину цих коштів вклали в російську економіку, але для цього потрібно створювати відповідні умови", - зазначив президент РФ.

Минулого тижня в посланні депутатам, сенаторам і міністрам Путін сказав про необхідність деофшоризації російської економіки, однак залишив за дужками конкретні заходи.

На прес-конференції Путін пообіцяв утриматися від різких рухів.

"Потрібно домагатися деофшоризації, але робити це потрібно цивілізованими способами", - сказав Путін, перерахувавши три напрями дій: розкриття податкової інформації та інформації про кінцевих бенефіціарів офшорних компаній, вдосконалення законодавства про захист прав власників і поліпшення інвестиційного клімату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: