Білорусь стурбована санкціями України і хоче вирішити "трубне" питання

П'ятниця, 2 березня 2012, 19:17

Білоруська сторона обіцяє найближчим часом провести консультації з партнерами по Митному союзу і дійти спільного знаменника з питання імпорту неіржавіючих труб з України.

Про це заявив на зустрічі з послом України в Білорусі Віктором Тихоновим заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур’янов, повідомив перший секретар з економічних питань посольства України в Білорусі Григорій Маринич, передає УНІАН.

Маринич зазначив, що особлива увага під час зустрічі була приділена найважливішим питанням двосторонніх економічних відносин, у т.ч. візиту прем`єр-міністра України Миколи Азарова до Білорусі, який заплановано на 22-23 березня і питанням захисту інтересів українських виробників неіржавіючих труб на ринку Білорусі і МС.

"Білоруська сторона пообіцяла найближчим часом розглянути це питання і після консультацій з партнерами по МС дійти спільного знаменника в його вирішенні", - наголосив Маринич.

Реклама:

Він також зазначив, що зустріч відбулася з ініціативи білоруської сторони.

У свою чергу білоруська сторона висловила стурбованість у зв’язку із запровадженням відповідними українськими службами тимчасової заборони на імпорт до України білоруських товарів сільського господарства.

Нагадаємо, Україна заборонила ввезення на територію країни свинини з Білорусі у зв`язку із загрозою занесення африканської чуми свиней (АЧС), а також тимчасово призупинила ввезення на територію України молочних продуктів з Білорусі через систематичні порушення ветеринарно-санітарних вимог України.

Раніше українські виробники неіржавіючих труб звернулися до уряду з вимогою застосування заходів у відповідь щодо Білорусі за блокування імпорту їхньої продукції до країн Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!