Українські виробники труб вимагають заходів щодо Білорусі

Середа, 29 лютого 2012, 18:39

Українські виробники неіржавіючих труб вимагають від уряду застосування заходів у відповідь щодо Білорусі за блокування імпорту їхньої продукції до країн Митного союзу.

Про це йдеться в листі урядового уповноваженого з питань співпраці з РФ і країнами учасницями СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об`єднаннями на адресу заступника міністра закордонних справ Білорусі Олександра Гурьянова, передає УНІАН.

"Українські виробники неіржавіючих труб звернулися до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням розглянути питання початку розслідування недружніх дій білоруської сторони стосовно виробників неіржавіючих труб з України з подальшим введенням заходів у відповідь", - говориться в документі.

Для того щоб розблоковувати постачання українських труб білоруським і казахстанським виробникам і, відповідно, уникнути необхідності початку антидискримінаційного розслідування, українська сторона пропонує ухвалити рішення про заміну антидемпінгових мит на труби квотами на їх постачання на найближчому засіданні Євразійської економічної комісії.

Реклама:

Білорусі, зокрема, пропонується погодитися на період розрахунку квоти на основі періоду 2004-2010 років.

Потім, за ініціативою білоруської або української сторони, може бути розглянуте питання про лібералізацію встановленої квоти.

Нагадаємо, уряд України звинувачує Білорусь у блокуванні імпорту українських труб до країн Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: