Україна заборонила ввезення молочних продуктів з Білорусі

Середа, 29 лютого 2012, 20:35

Держветфітослужба України тимчасово призупиняє ввезення на територію України молочних продуктів з Республіки Білорусь.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"При здійсненні державного ветеринарно-санітарного контролю молочних продуктів, що імпортуються з Республіки Білорусь в Україну, впродовж лютого 2012 року зазначено систематичні порушення ветеринарно-санітарних вимог України", - сказано в повідомленні.

Держветфітослужба зазначає, що було виявлено перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів в молочних продуктах білоруських виробників, що в свою чергу, свідчить про системні порушення та недостатній контроль з боку компетентного органу Білорусі за використанням ветеринарних препаратів та дотриманням підприємствами вимог країни-імпортера.

Реклама:

"У зв’язку з цим, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України з 1 березня 2012 року тимчасово призупиняє ввезення на територію України молока та молочних продуктів з Республіки Білорусь", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше українські виробники неіржавіючих труб звернулися до уряду з вимогою застосування заходів у відповідь щодо Білорусі за блокування імпорту їхньої продукції до країн Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!