Таруту примусили заплатити Ахметову і Evraz

Вівторок, 15 червня 2010, 10:02

Вищий господарський суд підтвердив законність позовних вимог постачальників залізної руди до ІСД на суму 290 млн. гривень.

Згідно з постановами суду, 12-13 травня Алчевському меткомбінату і Дніпровському меткомбінату ім. Дзержинського відмовлено у задоволенні касації, пише газета "Комерсант-Україна" .

Таким чином, набувають чинності рішення судів нижчих інстанцій про стягнення з першого заводу 187,23 млн. гривень, з другого заводу - 40,4 млн. гривень на користь "Метінвесту".

Також суд відмовився задовольнити касацію, підконтрольного акціонерам ІСД, Краматорського метзаводу ім. Куйбишева і зобов'язав його виплатити 28 млн. гривень "Метінвесту" і 37,4 млн. гривень - ТОВ "ТД "Евразресурс Україна", що входить до російської гірничо-металургійної групи Evraz.

Реклама:

Сторони конфлікту не коментують ситуацію.

Суть суперечки між підприємствами ІСД і постачальниками полягає в "неналежному виконанні договорів". У жовтні-листопаді 2008 року Алчевський меткомбінат, посилаючись на форс-мажорні обставини, припинив закупівлі залізорудних окатишів Північного ГЗК і залізорудного концентрату Інгулецького ГЗК.

"Метінвест" звернувся до суду з вимогами про стягнення штрафу. Відповідач заявив, що постачальник мав право на подачу позовів тільки після закінчення строку договорів, які укладенні на  три роки. 

"У разі, якщо підприємства ІСД не виконають рішення суду, то цілком можливо ініціювати справи про їх банкрутство", - вважає партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Роман Марченко.

Як повідомлялося, в 2009 році "Метінвест" подав три позови проти підприємств Тарути до Господарського суду Донецької області.

"Метінвест" і Evraz - не єдині компанії, які конфліктують з ІСД. Корпорація має суперечки з "Українською металургійною компанією" , яка контролюється Олександром Ярославським.

Навесні 2010 року Полтавський ГЗК відсудив у Алчевського меткомбінату 47 млн. гривень .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: