Завод Тарути отримав дозвіл не платити Ярославському

Середа, 24 лютого 2010, 10:46

Колегія Верховного суду України (ВСУ) ухвалила постанову про призупинення виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 8 вересня 2009 року за позовом "Української металургійної компанії" до Дніпровського металургійного комбінату ім.Дзержинського (ДМК) про стягнення з комбінату 63,7 млн. гривень.

Відповідне рішення ВСУ ухвалив 18 лютого 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Відповідно до прес-релізу, колегія ВСУ, дослідивши матеріали справи та касаційної скарги ДМК ім.Дзержинського на постанову Вищого господарського суду (ВГСУ) від 21 січня 2010 року, який залишив постанову госпсуду Дніпропетровської області без змін, погодилася з наявністю підстав для відкриття касаційного провадження у цій справі і необхідністю призупинити виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області до закінчення перегляду постанови ВГСУ від 21 січня.

"Таким чином, всі незаконні дії, які намагалися вчинити працівники виконавчої служби обласного управління юстиції Дніпропетровської області стосовно майна комбінату, припинені і не мають жодної юридичної сили", - резюмується в прес-релізі.

Реклама:

Як повідомлялося, причинами суперечки двох суб'єктів є господарські операції семирічної давності, коли ДМК ім.Дзержинського перебував у державній власності, а оператором підприємства була "Українська металургійна компанія", яку пов'язують з бізнесменом Олександром Ярославським.

ІСД заснована в 1995 році. У групу підприємств ІСД входять Алчевський металургійний комбінат, "Алчевськкокс", ДМК ім.Дзержинського", "Дунаферр" і "Хута Ченстохова". Головний офіс корпорації знаходиться в Донецьку.

ЗАТ "Українська металургійна компанія" володіє великим пакетом акцій УкрСиббанку. За даними реєстратора на 19 серпня 2009 року, у власності ЗАТ "Укрінвест", яке також підконтрольне Ярославському, знаходилося 43,1792% акцій ЗАТ "УМК", при цьому самої УМК належало 50% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: