Завод в Новинського поки що не відняли

Понеділок, 31 травня 2010, 19:01

Фонд державного майна поки не отримав офіційного рішення суду про повернення 90,25% акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівельний завод" (ЧСЗ) у державну власність.

Про це повідомили в прес-службі ФДМ, передає агентство УНІАН.

За інформацією прес-служби, на цей момент на рахунок ФДМ акції ЧСЗ не зараховані.

У ФДМ також висловили припущення, що рішення госпсуду про повернення акцій ЧСЗ оскаржать в апеляційній інстанції.

Реклама:

Як повідомлялося, Господарський суд м. Києва своїм рішенням від 28 травня задовольнив позов Генеральної прокуратури України і визнав недійсними договори, за якими Фонд державного майна продав акції ДАХК "Чорноморський суднобудівельний завод" у розмірі 90,25% статутного фонду і зобов'язав покупців повернути спірний пакет акцій державі.

У повідомленні Генпрокуратури наголошується, що за результатами проведеної перевірки були встановлені численні порушення вимог чинного законодавства у приватизації пакету акцій.

Як відомо, у жовтні 2003 року 90,25% акцій ЧСЗ придбало ВАТ "Миколаївська малотонажна верф" (нині ВАТ "Судмашпром"), яке раніше контролювали бізнесмени Ігор і Олег Чуркіни.

Згодом Фонд держмайна спробував через суд розірвати договір купівлі-продажу. Проте, у грудні 2005 року Миколаївський господарський суд відмовив повністю в задоволенні позову на користь ФДМ, а 24 жовтня 2006 року Одеський апеляційний суд визнав договір купівлі-продажу дійсним.

На сьогодні 90,25% акцій ДАХК належить ВАТ "Херсонський суднобудівельний завод", яке у кінці 2007 року придбало цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром".

Таким чином, Херсонський суднобудівельний завод і Чорноморський суднобудівельний завод сьогодні входять до складу "Смарт-холдингу", який належить російському бізнесмену Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: