Суд забрав у Новинського стратегічний завод

Понеділок, 31 травня 2010, 13:40

Господарський суд Києва зобов'язав покупців пакета акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" повернути акції державі.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

Згідно із повідомленням, Генпрокуратурою за результатами проведеної перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при приватизації пакета акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" загальною вартістю 116,6 млн. гривень, яка становить 90,25% статутного фонду підприємства і подальшого перепродажу цих акцій.

У зв'язку з цим, з метою захисту майнових інтересів держави, Генеральна прокуратура звернулася з позовом до суду.

Реклама:

Рішенням господарського суду м. Києва від 28 травня 2010 року позов задоволено, договори, за якими Фондом державного майна були незаконно продані і надалі перепродані акції ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" визнані недійсними, покупці зобов'язані повернути спірний пакет акцій державі.

ДАХК "ЧСЗ" - найбільше підприємство галузі в Україні та одне з найпотужніших у Європі. Його виробничі потужності дозволяють виконувати замовлення на проектування, будівництво та ремонт суден будь-якої складності, аж до авіанесучих крейсерів і супертанкерів, і комплектувати їх за бажанням замовників.

ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" володіє 90,25% акцій ЧСЗ. Обидва підприємства входять до складу формованого суднобудівного субхолдингу "Смарт-холдинг" російського бізнесмена Вадима Новинського.

Як повідомлялося, 2003 року ФДМ за 119,305 млн. гривень (24,3 млн. доларів) продав 90,25% акцій ЧСЗ Миколаївській малотоннажній верфі, яка знаходилася під контролем бізнесменів братів Чуркіних.

ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" отримав контроль над ЧСЗ наприкінці 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: