Думка експерта: Оздоровлення проблемних банків позитивно позначиться на всій системі. ВІДЕО

Середа, 5 серпня 2009, 12:35 -

Державна допомога сприятиме відновленню платоспроможності трьох проблемних банків: "Фінанси та Кредит", Надра Банку і Родовід Банку.

Таку думку висловив аналітик інвесткомпанії Astrum Investment Management Ярослав Стецик у коментарі Економічній правді.

"Після рішення відмовитися від державної рекапіталізації фінансова стабілізація банку "Фінанси та Кредит" залежить тільки від його акціонерів. Ми оцінюємо шанси банку на відновлення платоспроможності як високі", - сказав він.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

Реклама:

Водночас, аналітик зазначив, що, на відміну від банку "Фінанси та Кредит", у Надра Банку немає сильних акціонерів, а отже йому може не вистачити коштів для повернення депозитів без державної підтримки.

Стецик підтвердив і думку про те, що державних коштів, які Родовід Банк отримав в рамках програми рекапіталізації, буде достатньо лише для виконання зобов'язань, і банк зіткнеться з труднощами при залученні клієнтів в майбутньому.

"Тим не менш, відновлення платоспроможності цих трьох проблемних банків має стати позитивним для банківської системи в цілому", - зазначив експерт.

Як повідомлялося, на зборах акціонерів банку "Фінанси та Кредит" 3 серпня була схвалена програма фінансової стабілізації, яка передбачає збільшення статутного капіталу банку в другому півріччі 2009 року. В результаті запланованого збільшення капіталу рівень достатності капіталу банку повинен досягти 12,5% до кінця року.

Крім цього, Надра Банк оголосив про початок повернення депозитів з 10 серпня, а Родовід Банк повідомив, що виплатив клієнтам 29 млн. гривень протягом двох днів після вливання урядом 2,8 млрд. гривень в капітал банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: