"Надра" повертатиме депозити частинами

Середа, 5 серпня 2009, 08:45

Затягування Кабінетом міністрів і Національним банком прийняття рішення щодо подальшої долі банку "Надра" - рекапіталізації за рахунок держбюджету, ліквідації або переведення вкладників в один з держбанків - змусили установу розробити план повернення депозитів.

У вівторок тимчасовий адміністратор банку "Надра" Валентина Жуковська повідомила, що з дня закінчення піврічного мораторію на задоволення вимог кредиторів - 10 серпня - установа почне часткову видачу коштів вкладників, пише газета "Комерсант-Україна".

Клієнти отримають від 20% до 50% вкладу - в залежності від суми депозиту - з наступним поетапним отриманням залишку.

За цією схемою вже з 10 серпня доступ до вкладів отримають клієнти з депозитами до 50 тис. гривень, у вересні - від 50 тис. гривень до 150 тис. гривень (гарантована державою сума). Клієнти з вкладами в 150-500 тис. гривень отримають кошти поетапно до грудня.

Реклама:

"Зараз банк впевнений у своїх можливостях повернути вклади за рахунок надходжень від кредитного портфеля", - повідомила Жуковська.

Клієнти з депозитами понад 1 млн. гривень можуть розраховувати на те, що в серпні-вересні "Надра" завершить розробку схеми повернення їхніх заощаджень.

У підсумку до кінця року банк обіцяє надати доступ до коштів 85% вкладників з депозитним портфелем в 5 млрд. гривень. З цієї суми банк поверне тільки 1,6 млрд. гривень.

За даними Нацбанку, до 1 липня портфель депозитів фізичних осіб "Надра" становив 8,305 млрд. гривень, підприємств - 1,937 млрд. гривень. До 1 жовтня 2008 року ці портфелі були більшими - 10,772 млрд. гривень і 6,300 млрд. гривень відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: