Мінфін підтверджує курс на ліквідацію Укрпромбанку

Четвер, 30 липня 2009, 09:01

Мінфін вважає недоцільним входження в капітал Укрпромбанку та розглядає можливість переведення його вкладників-фізичних осіб в інший банк.

Цю інформацію у середу підтвердив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, пише газета "Дело".

"Ми вивчили ситуацію в Укрпромбанку (його баланси, активи, пасиви) і вважаємо, що сьогодні правильніше вирішити соціальне питання: забезпечити захист вкладників за допомогою держави, але порятунок приватного бізнесу за рахунок платників податків, а саме покриття збитків у повному обсязі, не має сенсу для держави", - заявив він.

У Мінфіні стверджують, що саме за їх ініціативи на правлінні Нацбанку 21 липня був запропонований варіант переказу вкладів Укрпромбанку в Ощадбанк.

Реклама:

При цьому не виключається, що вкладники-фізособи Укрпромбанку можуть перекочувати і в інший банк, акціонером якого є держава.

"Інше питання - це буде робитися через Ощадбанк або не Ощадбанк. У сьогоднішніх умовах така пропозиція виглядає найбільш логічно", - каже Уманський.

За інформацію видання, конкуренцію Ощадбанку склав Родовід Банк, у капітал якого два тижні тому увійшла держава з часткою 99,97% акцій.

"Є рішення НБУ ліквідувати Укрпромбанк і перевести його вклади в Ощадбанк або Родовід Банк", - говорить джерело в уряді. Але зробити це технічно поки що неможливо.

"Для переказу вкладів Укрпромбанку необхідно, щоб у банку, що приймає пасиви, було 100% державного капіталу, і банк повинен мати статус ощадного. Цим критеріям зараз відповідає тільки Ощадбанк", - пояснили в Укрпромбанку.

Як запасний в уряді розглядається варіант приєднання Укрпромбанку до Родовід Банку. Процес реорганізації банків в законі № 4630 також освітлюється.

"У Кабміні бачать можливість приєднання Укрпромбанку до одного з рекапіталізуємих банків, яким, швидше за все, може стати Родовід Банк", - говорить джерело в уряді.

Як відомо, 21 липня в Укпромбанку закінчився останній день тимчасової заборони на задоволення вимог кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: