Антимонопольний комітет перевірить діяльність "Воля-кабель"

Четвер, 3 липня 2008, 13:12

Антимонопольний комітет вирішив розібратися з діяльністю найбільшого столичного оператора кабельного телебачення - компанією "Воля-кабель".

Це пов'язано з ознаками монополії у діяльності провайдера і скаргами абонентів з приводу примусового переходу на цифровий формат і відключення ефірного мовлення, повідомляють "Экономические известия" .

Олександра Мельниченко, в.о. голови АМКУ, насамперед цікавлять питання: чому Нацрада телерадіомовлення дозволила "Волі" здійснити перехід на цифру до 1 лютого 2009 року; на якій підставі оператор відключає послугу аналогового сигналу і як він потурбувався про соціально незахищені верстви населення.

"Чіткі відповіді дуже важливі з огляду на ознаки монопольного становища компанії на столичному ринку", - відзначив Мельниченко.

Реклама:

Нагадаємо, що перехід на цифру викликав бурхливу реакцію як громадськості (особливо представників масиву "Троєщина"), так і державних органів (Нацрада робила операторові попередження й навіть погрожувала подати до суду позов з вимогою анулювати його ліцензію).

Однак відповідно до затвердженого самою ж Нацрадою графіка, до кінця року "Воля" повністю перейде на цифровий сигнал.

Гендиректор ЗАТ "Воля-кабель" Андрій Метельський виправдовує дії компанії бажанням самих абонентів отримувати більш якісний сигнал та особисто вибирати потрібні їм канали.

"Сьогодні 80% абонентів незадоволені якістю аналогового сигналу, 88% - кількістю програм, а 89% респондентів бажають отримувати за свої гроші додаткові послуги", - відзначає він.

Разом з тим президент компанії "Воля" Сергій Бойко попереджає про неминучість переходу до цифрового мовлення до 2015 року й необхідність впровадження нових технологій у найкоротший термін.

Крім того абоненти навряд чи погодяться платити за два стандарти телебачення", - пояснює Бойко. Він також підкреслює, що вартість універсальної послуги їхньої компанії навіть у цифрі залишиться до кінця року нижчою за собівартість такого ж пакета в інших операторів (25 грн. і 32 грн. відповідно).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: