Межу "зеленого коридору" підняли до 10 тис. євро

Вівторок, 22 липня 2008, 13:23

З 27 липня через митний кордон України можна буде перевозити без письмового декларування готівкову валюту на суму до 10 тисяч євро.

Про це у вівторок, 22 липня, повідомило агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу Державної митної служби України.

В повідомленні зазначається, що Нацбанк України підтримав ініціативу голови Держмитслужби Валерія Хорошковського збільшити верхню межу "зеленого коридору" до 10 тисяч євро.

Відповідна постанова правління Нацбанку була ухвалена 25 травня 2008 року.

Реклама:

В Держмитслужбі підкреслюють, що такий крок значно спростить процедуру проходження митного кордону громадянам іноземних держав, зокрема країн Європи, оскільки і європейська практика передбачає усне декларування валюти, що ввозиться, до 10 тисяч євро.

Чинні правила проходження митного кордону часто призводили до непорозумінь між іноземцями й українськими митниками, пояснюють у прес-службі.

Оскільки, за їхніми словами, представники, зокрема, країн Європи, діяли за знайомою для них схемою й намагалися усно задекларувати 10 тисяч євро, тим самим, фактично, скоювали адміністративне правопорушення й ставали перед необхідністю складання українськими правоохоронцями протоколу про порушення митних правил.

Тому, зазначають у Держмитслужбі, узгодження з європейськими стандартами норм вітчизняного правового поля, які стосуються правил переміщення громадянами валюти через митний кордон України, є ще одним суттєвим кроком у напрямку інтеграції нашої держави до Європейської спільноти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: