Коньячний завод "Таврія" не можуть поділити: сталася перестрілка

П'ятниця, 4 вересня 2009, 11:22

На коньячному заводі "Таврія" у Новій Каховці Херсонської області сталася перестрілка.

Про це "Економічній правді" розповів свідок подій на заводі.

За його словами, новопризначений менеджмент АПФ "Таврії" в особі Максима Байбуса, який діяв на підставі рішення Наглядової ради підприємства і на підставі низки судових рішень, які підтверджували правомочність його дій, намагався приступити до своїх обв'язків.

Задля виконання судового рішення новий директор мав намір добровільно передати документи та судові рішення уже колишньому директорові Олександру Сидоренко.

Реклама:

В повідомленні вказується, що в результаті відбулася провокація із "сторони невідомих молодиків".

"Біля прохідної заводу Байбуса та супроводжуючих його юристів зустріли невідомі люди в камуфляжному одязі на підпитку, які завадили новопризначеному менеджменту увійти на підприємство, погрожуючи фізичною розправою",  - наголошує співрозмовник.

Агентство "Інтерфакс-Україна", у свою чергу повідомило, що на трьох автобусах приїхало близько 150 осіб, пробили ворота й в'їхали на територію.

Очевидець зазначає, що під час того, як новий менеджмент намагався представити усі документи та судові рішення, з другого поверху адмінбудівлі та з даху будинку в них полетіли різноманітні предмети - пляшки із запальною сумішшю, палки, цегла.

В момент входження на територію заводу по охороні Байбуса була відкрита стрілянина з мисливської зброї з середини приміщення, було поранено кілька охоронців.

"Дивує і той факт, що місцеві новокаховські правоохоронці нічого не робили, щоб нейтралізувати розлючений натовп з палками та металевою зброєю, який встиг зібратися біля прохідної підприємства на звук заводської сирени. Тим більше, що разом з ними були навіть діти, які могли постраждати", - говорить співрозмовник.

Станом на 23:00, близько півсотні працівників міліції охороняли тих, хто увійшов на території заводу, працівників підприємства, попереджаючи можливість самосуду.

Наразі в Новій Каховці затримано 169 осіб, 39 осіб отримали травми в результаті зіткнень, повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко журналістам у п'ятницю.

Як повідомлялося, конфлікт між керівництвом заводу та його власниками розгорнувся навколо питання продовження роботи нинішнього директора заводу Олександра Сидоренка, термін контракту якого закінчився.

На даному етапі, діючий директор заводу звинувачує власників у намірі збанкрутувати підприємство, у той час як власники з новим менеджментом говорять про рейдерське захоплення підприємства з боку діючого директора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: