"Таврію" хочуть захопити рейдери?

Середа, 19 серпня 2009, 20:07 -

Перший національний виноробний холдинг заявляє про рейдерське захоплення ВАТ "АПФ "Таврія".

Про це на прес-конференції заявили представники компанії.

За словами виконавчого директора Першого національного виноробного холдингу Андрія Стрільця, до подій що відбуваються на підприємстві має відношення "рейдерська компанія", але він відмовився уточнити яка компанія саме.

Коментуючи інформацію про наміри довести до банкрутства ВАТ "АПФ "Таврія" представник Першого національного виноробного холдингу сказав, що "в підприємство вкладено 220 мільйонів гривень і доводити його до банкрутства буде божевіллям з точки зору бізнесу".

Але, на думку групи людей, які називають себе працівниками ВАТ "АПФ "Таврія", всі "інвестиції виведені з підприємства у вигляді готової продукції".

Також учасники пікету стверджують, що Перший національний виноробний холдинг заборгував підприємству понад 39 млн. грн.

У свою чергу, Стрілець, стверджує, що питання заборгованості було врегульоване шляхом погашення заборгованості коньячного заводу перед кредиторами за рахунок коштів управляючої компанії. Її сума якраз складає заявлену суму в 220 мільйонів гривень.

Представники холдингу не впевнені, що директор заводу і трудовий колектив зможуть забезпечити якісну дистрибуцію коньяку по всій Україні, і що "бренд і обсяги продажів і подальший розвиток самого коньяку "Таврія" може бути не підірвано".

З 23 липня ВАТ "Таврія" припинила відвантаження продукції своєму ексклюзивному дистриб'ютору компанії "Маркет-Груп Дистрибуція".

Керівництво підприємства заблокувало проведення зборів акціонерів, на якому передбачалося розглянути питання про зміну нинішнього керівництва ВАТ "АПФ "Таврія".

З цього часу представники охоронного агентства не допускають представників власника на територію заводу.

На даному етапі, діючий директор заводу звинувачує власників у намірі збанкрутувати підприємство, у той час як в Першому національному виноробному холдингу говорять про рейдерське захоплення підприємства з боку діючого директора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: