Держава поскаржилася на бізнес в портах

Понеділок, 13 липня 2009, 16:27 -

Держава буде оскаржувати питання користування приватними підприємтсвами земельних ділянок й причалів в водних акваторіях.

Про це на прес-конференції в понеділок повідомили керівники державних портів України.

Заступник міністра транспорту та зв'язку Михайло Чубай вважає, що держава має контролювати усі причали та підходні канали акваторію.

"Причальні споруди і підходні канали акваторію повинні бути в державній власності. Все інше може бути у будь-якій формі власності", - заначив він.

Реклама:

Начальник миколаївського морського торгового порту Василь Капацина наголошує на тому, що акваторії мають для держави "важливе стратегічне значення".

"Морські державні порти України мають статус стратегічних підприємств, так ось цей статус дали портам тільки тому, що вони на своєму балансі повинні утримувати загальнодержавні шляхи морського судноплавства. Це економічна безпека то обороноздатність держави", - сказав він.

Капацина підкреслив, що ці питання не є "простими".

"Тому що захват акваторій й підходних каналів порушує економічну безпеку та обороноздатність держави. Тому це (акваторій, причали - "ЕП"), взагалі, повинне бути під державним контролем", - наголосив керівник Миколаївського порту.    

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: