Порошенко захистить "Промінвестбанк"

Вівторок, 30 вересня 2008, 15:29

Незважаючи на те, що банківській системі на сьогоднішній день нічого не загрожує, події, що відбуваються навколо "Промінвестбанку", дійсно можуть викликати і деякі кризові явища.

Про це в ході "круглого столу", присвяченого обговоренню ситуації зі світовою економікою, заявив голова Ради Нацбанку Петро Порошенко,  повідомляє Ліга з посиланням на УНІАН.

Водночас він запевнив, що Національний банк України цього не дозволить.

"Ми (НБУ) не дамо нікому спекулювати інтересами сотень тисяч або мільйонів вкладників", - заявив Порошенко.

Реклама:

"Ми нікому не дамо щодо банку, який має дуже серйозне стабільне становище, який не грається зі споживчими кредитами, у якого надійний кредитний портфель, інструментами, до яких входять і великі гроші, великі люди в кабінетах влади, ми не дамо реалізувати сценарії...щоб люди забирали внески з "Промінвестбанку", - підкреслив він.

Глава Ради Нацбанку також відзначив, що в результаті реалізації таких сценаріїв постраждає не банк і не ті, хто їх організовує (сценарії), а вкладники, що розірвуть договори, заплатять штрафні санкції і вкладуть свої гроші в інші менш надійні банки.

Крім того, Порошенко наголосив, що "банківській системі на сьогоднішній день нічого не загрожує".

За його словами, висновки експертів, що говорять про слабкості фінансово-банківської сфери в українській економіці, не відповідають дійсності.

"Я хотів би запевнити, що це не так. На сьогоднішній день рівень ліквідності банківської системи, рівень проблемних кредитів досить низький", - підкреслив Порошенко, додавши, що не варто створювати паніку з цього приводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: