Федрезерв США очікувано зберіг ставку на рівні 5,25-5,5%

Четвер, 21 вересня 2023, 09:46 -

Федеральна резервна система США зберегла відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) незмінною - на рівні 5,25-5,5% річних.

Про це йдеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС.

Рішення збіглося з очікуваннями більшості аналітиків та економістів та було прийнято комітетом одноголосно. Наразі ставка є максимальною за 22 роки.

"Останні дані свідчать про те, що економічна активність зростає стійкими темпами. Приріст числа робочих місць в останні місяці сповільнився, але залишається сильним, а рівень безробіття залишався низьким. Інфляція, як і раніше, підвищена", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У ФРС додали, що банківська система США є надійною та стійкою. 

"Посилення кредитних умов для домогосподарств і бізнесу, ймовірно, позначатиметься на економічній активності, темпах працевлаштування та інфляції. Потенційний масштаб цих наслідків, як і раніше, не зрозумілий", - повідомляється в документі.

FOMC прагне до досягнення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2% у довгостроковій перспективі. Для досягнення цих цілей комітет вирішив зберегти цільовий діапазон ставки за федеральними кредитними коштами на рівні 5,25-5,5% річних".

Реклама:

Комітет продовжить оцінювати додаткові дані та їхній вплив на грошово-кредитну політику.

Нагадуємо:

Збитки Федеральної резервної системи США (ФРС) перевищили позначку в 100 млрд доларів, свідчать дані регулятора, і можуть подвоїтись до 2025 року.

Реклама: