У "Дії" запущено антикорупційний інструмент для моряків: схема на 150 млн доларів у минулому 

Середа, 23 серпня 2023, 16:53 -

На порталі державних послуг "Дія" запустили інструмент підтвердження або підвищення кваліфікації моряка після бета-тестування послуги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства відновлення, віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У ході бета-тесту технічні процеси відпрацьовувалися за участі 250 моряків. За цей час їм видали 46 кваліфікаційних документів, а понад 200 моряків записалися на кваліфікаційний іспит (CES 6.0).

Відтепер для моряків через портал "Дія" доступні дві ключові послуги: присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації та запис на кваліфікаційний іспит (CES 6.0) для подальшого отримання кваліфікаційних документів.

Реклама:

Процес від подачі заяви до отримання рішення Державної кваліфікаційної комісії, яке моряк отримує в Дії та на електронну пошту, займає не більше 5 днів. Далі представник Адміністрації судноплавства підписує документ,  а його електронний образ автоматично відобразиться в особистому кабінеті на порталі Дія.

Оригінал документа моряк забирає в Адміністрації судноплавства або особисто, або через свого представника. Зазначається, що у разі відмови у видачі документу так само через портал Дія можливо швидко подати апеляційну скаргу.

Аби скористатися послугами потрібно зареєструватися на порталі Дія та за допомогою електронного підпису обрати необхідний сервіс та подати заяву. 

Реклама:

Як зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, тепер моряк з будь-якої точки світу може без контакту з посадовцями отримати необхідні для роботи документи. 

Зокрема, це важливо з огляду на те, що тривалий час моряки перебувають в рейсах, тож не завжди мають можливість фізично звертатися до держорганів у разі потреби.

"Морякам більше не треба платити хабарі, відвідувати держоргани та збирати папірці. Кілька кліків у "Дії" — і ви підтвердили або підвищили кваліфікацію чи подали скаргу на відмову в отриманні кваліфікаційних документів", - додав Федоров. За його словами, таким чином буде знищена схема, на якій корупціонери заробляли по 150 млн доларів на рік.

Нагадуємо:

Раніше Київський окружний адмінсуд спробував заборонити Адміністрації судноплавства виконувати повноваження в частині дипломування моряків і фактично заблокував процедуру прозорого дипломування.

У червні Шостий апеляційний адмінсуд скасував ухвалу Київського окружного адмінсуду.

Реклама: