Новини 5 липня: санкції проти Фрідмана, Fitch оновила рейтинги українських держбанків

Середа, 5 липня 2023, 21:10 -

Про санкції проти Фрідмана. Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 5 липня про застосування санкцій проти 18 компаній, пов'язаних із російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Петром Авеном.

Про держбанки. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги стійкості двох державних банків України - Ощадбанку та Укргазбанку, і підтвердило рейтинг ще одного держбанку - Укрексімбанку.

Про електроенергію. Споживання в енергосистемі у вечірні години вівторка, 4 липня, збільшилось на 9% - в "Укренерго" такий стрибок пояснюють зростанням температури повітря та використанням кондиціонерів.

Про УЗ. З метою посилення безпеки пасажирських перевезень, Укрзалізниця ухвалила рішення повернути воєнізовану охорону до поїздів, і наразі вже реалізувала це рішення на трьох маршрутах.

Реклама:

Про рубль. Рубль в Росії посилює падіння, оновлюючи мінімуми вперше з кінця березня 2022 року.

Ексклюзиви ЕП

"Укрпошта" хоче забрати банк Гінера, але ідею підтримують не всі

Реклама:

Державна пошта претендує на конфіскований у російського олігарха PINBank. Після двох невдалих спроб влада не втрачає надії створити поштовий банк, але для цього треба переконати довгу чергу незгодних разом з МВФ.

Дрони на морі та суші, штучний інтелект та симулятор Javelin: як розробки military-tech наближають перемогу України

ЕП розповідає про проєкти, які допомагають Силам оборони бити ворога. Які з них уже працюють на перемогу?

Реклама: