Каховська ГЕС: МАГАТЕ заявило про запуск програми допомоги Україні

П'ятниця, 9 червня 2023, 17:48 -

У МАГАТЕ заявили про запуск програми допомоги Україні у віддовідь на затоплення дамби у Новій Каховці. Гендиректор Рафаель Гроссі днями очолить місію МАГАТЕ в Україні.

Про це Гроссі повідомив у Twitter.

"Сьогодні я запускаю програму допомоги Україні у відповідь на затоплення дамби в Новій Каховці та запит президента України Володимира Зеленського щодо міжнародної допомоги", - заявив Гроссі.

Він також сказав, що днями очолить місію МАГАТЕ в Україні, яка, зокрема, стосуватиметься Запорізької АЕС.

За словами Гроссі, він також представить Зеленському новий план МАГАТЕ. За його словами, Україна може розраховувати на підтримку організації під час подолання наслідків Каховської катастрофи.

Реклама:

"За допомогою ядерних методик ми визначимо вплив на питну воду, здоров’я людей, ґрунти і водні ресурси, а також оцінимо цілісність критичної інфраструктури", - додав гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо:

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі очолить наступну місію організації на Запорізькій атомній електростанції після підриву Росією Каховської гідроелектростанції.

Вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом обласна військова адміністрація підтвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Читайте більше: Найгірше вже минуло чи ще попереду? Інтерв'ю з головою "Укргідроенерго" про ситуацію на Каховській ГЕС

Міста на Дніпропетровщині можуть залишитися без води. Що про це відомо?

Економічна правда

Реклама: