Пасажирські перевезення до Криму: оголошено підозру гендиректору ще однієї авіакомпанії РФ

Вівторок, 27 червня 2023, 12:45

За незаконні перевезення до окупованого Криму оголошено підозру гендиректору "Уральських авіаліній".

Про це повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Слідство встановило, що під керівництвом підозрюваного з 2019 по 2022 рік було здійснено понад 24 тисячі рейсів з аеропортів Москви, Казані, Самари, Єкатеринбургу та Петербургу до закритого аеропорту "Сімферополь". Під час планування польотів компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Реклама:

Слідство також встановило, що підозрюваний обіймав посаду гендиректора в авіакомпанії "Уральські авіалінії" та організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з РФ на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Підозрюваному загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо:

Реклама:

Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму з квітня 2014 року. Рішення було ухвалене на виконання Конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію.

Українська прокуратура час від часу повідомляє про нові арешти літаків російських авіакомпаній за незаконні польоти в окупований Крим.

У 2021 році авіакомпанія Об’єднаних Арабських Еміратів через судовий позов сплатила Україні 3,7 мільйона гривень за те, що її літаки літали над Сімферопольським районом окупованого Криму. Це було відшкодування за користування повітряним простором України.

Станом на 2019 рік Украерорух повідомляв про втрати в розмірі 19 млрд гривень унаслідок окупації Криму та частини Донбасу.

Реклама: