"Зернова ініціатива": скільки суден вийшло з українських портів за останні дві доби

Понеділок, 14 листопада 2022, 13:19 -

У рамках "зернової ініціативи" за останні дві доби з портів Великої Одеси вийшло 12 суден з 400 тисяч тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Facebook.

Серед суден - балкери STAVROS та CEBIHAN, які доставлять 55 тисяч тонн української пшениці до Оману.

Реклама:

"Також 55 тисяч тонн йдуть до Ємену, мешканці якого знаходяться на межі голоду. До Лівії 25 тисяч тонн зерна забрав балкер EAST WIND 1", - додають в міністерстві.

За два дні порти Великої Одеси прийняли під завантаження 8 суден. Сукупна вантажовмісткість складає 200 тисяч тонн агропродукції.

По "зерновому коридору" наразі в напрямку України рухається 6 суден для завантаження 317 тисяч тонн агропродукції.

Реклама:

"З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 456 суден, які експортували 10,7 мільйонів тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки", - прозвітували в міністерстві.

Читайте також: Зернова угода зривається, хоча це не точно. Чи витримає Україна блокування портів?

Нагадаємо:

В рамках "зернової ініціативи" у суботу, 12 листопада, з порту "Чорноморськ" вийшло 2 судна з 27 тисяч тонн агропродукції, яка буде направлена до країн Азії. 

У рамках "зернової ініціативи" у п’ятницю, 11 листопада, з портів Великої Одеси вийшли 4 судна з 120 тисячами тонн продовольства для країн Азії та Європи.

Україна сподівається на продовження "зернової угоди" принаймні на рік та її хоче розширити, включивши більше товарів та портів.

Після повернення росіян до роботи "зернової ініціативи" кількість перевірених суден впала до 8-9 за день, хоча під час їхнього проведення інспекторами ООН та Туреччини кількість перевірених суден сягала 46.

Економічна правда

Реклама: