Ердоган хоче перетворити "зернову ініціативу" на шлях до миру

Субота, 12 листопада 2022, 14:23 -
 
getty images

Під час розмови з журналістами президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що "зернова ініціатива" може відкрити шлях для "мирного коридору" між РФ і Україною. 

Про це повідомляє Анадолу.

Очільник турецької держави підкреслив важливість збереження дієвість "зернового коридору". Водночас Туреччина прагне перетворити "зерновий коридор" на шлях миру.

Ердоган додав, що однієї позиції Путіна з цього питання недостатньо, і він має намір порушити питання в бесіді з Володимиром Зеленським. 

Реклама:

Відповідаючи на запитання щодо того, чи завершиться дія зернової угоди 19 листопада, турецький президент висловився за її продовження. " Чим довше триватиме угода, тим краще", – сказав він.

Також Ердоган висловився про необхідність визначити рамки зернового питання, надаючи більшого пріоритету саме допомозі країнам Африки, а не відвантажувати агропродукцію в Європу.

Також читайте: Зернова угода зривається, хоча це не точно. Чи витримає Україна блокування портів?

Реклама:

Нагадаємо:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у Анкарі, що зерновий коридор для експорту українського продовольства запрацює з полудня середи "як це було раніше". 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом РФ Владіміром Путіним заявив про необхідність продовження зернової угоди.

Реклама: