Ощадбанк сплатив понад 13 мільйонів штрафу, накладеного АМКУ

Середа, 5 жовтня 2022, 13:32 -

Державний Ощадбанк сплатив накладений Антимонопольним комітетом штраф у розмірі понад 13 мільйонів гривень через концентрацію без дозволу АМКУ.

Про це повідомляє пресслужба комітету.

Раніше за результатом позовних вимог "Ощадбанку" Господарський суд міста Києва підтвердив законність встановленого комітетом порушення та розміру штрафу.   

АМКУ оштрафував Ощадбанк на 13 881 615 гривень за здійснення концентрації без дозволу комітету. Товариство придбало цілісний майновий комплекс споруд "Рибного ярмарку та комплексу по зберіганню, виробництву продуктів харчування для ТОВ "Логістик центр "Скандинавія". При цьому до АМКУ за отриманням обов’язкового дозволу воно не зверталося.

Реклама:

Розслідування та збір доказів тривали майже 4 роки через те, що Ощадбанк не визнавав факту порушення. А саме не співпрацював з органами АМКУ, не сприяв з’ясуванню обставин справи, ігнорував необхідність надання відповіді на вимоги АМКУ. 

Нагадуємо:

Антимонопольний комітет оштрафував КМДА та комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: