"Нафтогаз" отримав дозвіл від АМКУ придбати Славутицьку ТЕС

П'ятниця, 19 серпня 2022, 11:40 -

Антимонопольний комітет дозволив дочірньому підприємству "Нафтогаз Біоенергія" (НАК "Нафтогаз України") придбати "Славутицьку ТЕС".

Про це повідомляє пресслужба Комітету.

Таке рішення АМКУ ухвалив на засіданні 18 серпня. Йдеться про придбання частки у статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС", що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

"Загалом Комітет розглянув три заяви про надання дозволу на концентрацію, дві з яких є проміжними етапами третьої концентрації - придбання Групою "Нафтогаз України" ТОВ "Славутицька ТЕС".

Реклама:

Згідно з інформацією заявників, "Славутицька ТЕС" вироблятиме електричну енергію та вироблятиме і постачатиме теплову енергію в територіальних межах міста Славутич (Київська область). Водночас на сьогоднішній день енергооб’єкт не здійснює господарської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Наразі на "Славутицькій ТЕС" триває будівництво та ведення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії - біомаси.

"Таким чином введення "Славутицької ТЕС" в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел.

Реклама:

Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища", - додають в АМКУ.

Проаналізувавши матеріали заяв, у Комітеті вирішили, що концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України та надав відповідні дозволи.

Нагадаємо:

Антимонопольний комітет дозволив передати "Нафтогазу" пакети акцій шести теплоелектроцентралей (ТЕЦ), проте НАК повинен дотриматися певних умов після 1 серпня. 

Економічна правда

Реклама: