Київські маршрутники відклали підвищення ціни на проїзд і домовлятимуться з владою

Вівторок, 30 березня 2021, 14:45
 

Асоціація перевізників Києва і Київської області веде переговори з київською владою щодо спільного напрацювання антикризових заходів - підвищення проїзду відклали до 3 квітня.

Про це у коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив голова асоціації Ігор Мойсеєнко.

"Подорожчання відстрочено попередньо до суботи. На цьому тижні буде робоча зустріч приватних перевізників з представниками КМДА, ми спробуємо спільно виробити низку дієвих антикризових заходів, які дозволять не допустити банкрутство перевізників або погіршення якості обслуговування пасажирів", - сказав він.

За його словами, дозвіл з боку КМДА перевозити пасажирів у кількості 50% від загальної місткості дозволив покращити провізну спроможність транспорту загального користування, але незначно вплинуло на збитковість рейсів маршруток.

Реклама:

"У нашій ситуації дозволили перевозити 22 пасажира (було 11), що знижує наші збитки, але, на жаль, не дозволяє окупити витрати на перевезення", - зазначив Мойсеєнко.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заклики Асоціації перевізників Києва та Київської області до влади щодо офіційного припинення їхньої роботи є маніпуляцією, а приватні перевізники власноруч вирішують, чи працювати їм.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заяви приватних перевізників про необхідність підвищення тарифів на проїзд та їхнє прохання про заборону роботи маршруток - шантаж  людей і міської влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: