"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київські маршрутники піднімають ціни на проїзд: збиткові через карантин

Середа, 24 березня 2021, 15:05
 

Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Джерело: голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко в коментарі "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Ми звертатимемося до київської міської влади, щоб нас зупинили офіційно. Тому що возити по 11 пасажирів – дуже збитково для нас. На нас також масово складають протоколи по 17 тисяч гривень штрафу, водії не можуть виганяти пасажирів і постійно вступати з ними в конфлікт під час спроби зайти в салон. Водії самовільно починають повертатися в парки, щоб їх не штрафували".

Деталі: Він також заявив, що вже з 27 березня приблизно 30-40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду з 8 до 10 грн.

Реклама:

Але, підкреслив Мойсеєнко, навіть у цьому разі робота з 11 пасажирами в салоні для маршрутних перевізників не покриє навіть витрат на пальне, не кажучи вже про зарплати водіям та амортизацію.

За його словами, якщо маршрутки просто стоять, то перевізники зазнають збитків, але якщо вони працюють в умовах посиленого карантину, то ці збитки ще більші.

Мойсеєнко уточнив, що на сьогодні водії київських маршруток отримали вже близько 100 протоколів по 17 тисяч гривень, і більшість перевізників просто збанкрутує за тиждень роботи за чинними правилами "червоних" зон.

Він також додав, що через карантинні обмеження постійно виникають конфліктні ситуації з пасажирами. Зокрема, вони розбили скло уже у двох маршрутних автобусах.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: