Кличко відреагував на заклик зупинити роботу маршруток

Середа, 24 березня 2021, 19:14
 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заклики Асоціації перевізників Києва та Київської області до влади щодо офіційного припинення їхньої роботи є маніпуляцією, а приватні перевізники власноруч вирішують, чи працювати їм.

Про це повідомляє пресслужба мера з посиланням на його слова в етері Україна-24.

"Це виглядає так, мовляв, забороніть, будь ласка, нам працювати, бо ми маємо збитки. Так сьогодні, наприклад, весь комунальний транспорт в місті Києві - дотаційний. Він не прибутковий", - зазначив Кличко.

Він додав, що "приватні маршрутки - це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати на свій власний розсуд чи працювати їм. А вимагати заборони маршрутних перевезень - це маніпуляція!".

Реклама:

На запитання щодо дій міста у разі, якщо приватні перевізники припинять роботу, Кличко знову попросив киян користуватися громадським транспортом лише у разі необхідності.

"Якщо у вас немає гострої потреби кудись їхати, - залишайтесь вдома. … Зараз працюють виключно підприємства критичної інфраструктури - ті, що забезпечують життєдіяльність міста", - сказав Кличко.

Він додав, що наразі увесь комунальний громадський транспорт столиці працює на маршрутах. 

Нагадаємо:

Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, поки в місті діють суворі карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус, інакше можливий жорсткий локдаун.

Економічна правда




Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!