Єрмак анонсував засідання Ради, на якому розглянуть бюджет та "антиколомойський" законопроєкт

Середа, 8 квітня 2020, 18:49
 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що найближчим часом відбудеться засідання Верховної Ради, де мають бути ухвалені необхідні закони для початку співпраці з МВФ.

Про це він заявив під час зустріч з Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Також у середу, в ефірі одного з телеканалів, спікер парламенту Дмитро Разумкова заявив, що наступне засідання парламенту відбудеться орієнтовно у понеділок, 13-го квітня.

Зазначимо, що для отримання кредиту розширеного фінансування EFF від МВФ необхідно узгодити технічно меморандум і ухвалити у Верховній Раді останній пакет законів - про банки та зміни до держбюджету-2020.

Реклама:

Читайте також: Бе!Команда: хто засипав Раду тисячами правок

Країна без "антикризового" плану: чому Рада провалила голосування за бюджет

Нагадуємо:

Україна в переговорах із Міжнародним валютним фондом узгодила рамку доходів і дефіциту оновлюваного держбюджету на 2020 рік і сподівається отримати від Фонду в держбюджет для фінансування дефіциту 5 мільярдів доларів.

2 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна найближчими тижнями підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом.

30 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.

До "антиколомойського" законопроєкту №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності депутати внесли 16 335 правок. Найбільше пропозицій є у монобільшості, "слуги народу" подали понад 13 тисяч правок.

Також в цей день, Рада не прийняла за основу законопроєкт №3279 про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: