Новини 17 березня: новий міністр економіки, пільги для бізнесу, перенесення земельної реформи

Вівторок, 17 березня 2020, 21:00
 

Про нового міністра економіки. Верховна Рада проголосувала за призначення на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Про пільги для бізнесу. Верховна Рада прийняла у цілому законопроєкт №3220 щодо підтримки підприємців у період карантину через коронавірус.

Про НБУ та готівку. Національний банк спільно з українськими банками налагоджують альтернативну систему доставки готівкової іноземної валюти в Україну.

Про валюту. За 5 робочих днів загальний попит на валюту склав 2,1 мільярда доларів: більша частина була викуплена українськими компаніями, населення викупило 300 мільйонів доларів валюти, нерезиденти - 8 мільйонів.

Реклама:

Про земельну реформу. Верховна Рада перенесла голосування за земельну реформу, очікуючи на підтвердження домовленостей з МВФ про отримання фінансової допомоги щодо подолання наслідків коронавірусу.

Ви хочете дізнатися більше?

Дефолт не врятує, а доб'є українську економіку

Почалися розмови про можливе оголошення стихійного дефолту. Чому цього не варто робити і що може статися з країною у разі такого сценарію? Заява економістів та дослідницьких центрів.

Коронавірус і технологічний сектор: кого вдарило, кого зачепило, а хто скористався кризою

Пандемія вдарила не лише по нафтових, транспортних і туристичних компаніях. Технологічний сектор також зазнав серйозних втрат. Хтось в цій галузі підраховує мільярдні збитки, а для декого відкриваються нові можливості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: