У 2020 році "Укрзалізниця" планує придбати лише 2–3 "електрички"

П'ятниця, 29 листопада 2019, 19:25
 

"Укрзалізниця" планує в наступному році за рахунок кредитних коштів придбати 2-3 електропоїзди.

Про це повідомляє ЦТС.

Зокрема, в розділі фінансового плану УЗ, присвяченому капітальним інвестиціям, міститься пункт "Оновлення електропоїздів". Очікувана сума інвестицій – 985 млн грн.

У липні повідомлялося про плани ЄІБ профінансувати покупку 8 електропоїздів для Дніпропетровської та Запорізької областей в обсязі 110 млн євро.

Реклама:

Якщо взяти до уваги цю суму, то можна припустити, що вартість однієї нової електрички становить близько 13,75 млн євро або 360,25 млн грн.

Відповідно, запланованої суми кредиту в розмірі 985 млн грн може вистачити на закупівлю 2 або 3 електропоїздів, пише видання.

Нагадуємо:

Європейський інвестиційний банк за участю експертів з ЄС розробив технічну частину техніко-економічного обґрунтування пілотних проектів по соціально важливим залізничним перевезенням в Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Згідно з документом, інвестиції в проект оцінюються приблизно в 149 млн євро.

При цьому, в суму 149 млн євро також входить введення на маршрутах областей електронного квитка та відповідних технічних засобів контролю.

В кінці листопада стало відомо, що Міністерство інфраструктури обговорює і з ЄБРР участь даної міжнародної фінансової інституції в оновленні рухомого складу для пасажирських приміських залізничних перевезень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!