"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УЗ планує запустити пілотний проект з оновлення приміських поїздів

Понеділок, 8 липня 2019, 11:52

АТ "Укрзалізниця" до кінця 2019 року планує запустити пілотний проект з оновлення приміського сектору у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Про це заявив голва правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

За його словами, УЗ уже має попередні домовленості з місцевими владами Запорізької, Дніпропетровської областей та Європейським інвестиційним банком.

Кравцов розповів, що близько 110 мільйонів доларів буде спрямовано на купівлю приміських поїздів для цих областей. 

Реклама:

"Рівень дохідності від приміських поїздів на сьогодні є дуже низьким - 25-30% від операційних витрат на організацію перевезень.

Паралельно із цим, згідно з Програмою розвитку пасажирських перевезень в Україні, стратегією Мініфраструктури та європейськими директивами, партнерами Укрзалізниці з розвитку приміських перевезень повинні виступати органи місцевих влад. Лише така кооперація може стати поштовхом до оновлення приміських поїздів по всій Україні", - зазначив голова правління "Укрзалізниці".

Він додав, що УЗ уже третій рік реалізує програму з ремонту електричок. У 2019 році заплановано повністю відновити більше 100 поїздів.

Нагадаємо:

АО "Укрзалізниця" за підтримки київської влади готова повернути на свій баланс міську електричку, модернізувати її та інтегрувати в проект Kyiv City Express.

Рух міської електрички в Києві було відкрито в серпні 2009 року, з жовтня 2011 року запущено рух кільцевим маршрутом протяжністю 50,8 км.

Щодня електричка перевозить близько 50,5 тис. пасажирів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: