Найбільшу пивну компанію світу оштрафували через улюблене пиво бельгійців

Понеділок, 13 травня 2019, 17:02
 

Європейська комісія оштрафувала найбільшу пивоварну компанію світу Anheuser-Busch InBev NV на 200 мільйонів євро за спроби обмежити імпорт в Бельгію пива марки Jupiler з Нідерландів, де воно коштує дешевше.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Споживачі в Бельгії були змушені переплачувати за своє улюблене пиво через навмисну ​​стратегію AB InBev щодо перешкоджання транскордонній торгівлі між Нідерландами та Бельгією, - заявила членкиня Європейської комісії з конкуренції Маргрете Вестагер.

"Спроби домінуючих компаній порушити правила єдиного ринку для підтримки високих цін незаконні, і тому ми оштрафували AB InBev на 200 млн євро", - резюмувала вона.

Реклама:

Jupiler є найпопулярнішим брендом пива в Бельгії, займаючи приблизно 40% ринку за обсягами продажів. Це пиво також продається в інших країнах ЄС, проте за нижчими цінами через підвищену конкуренції.

Як показало розслідування Єврокомісії, яка виконує функції головного антимонопольного регулятора Євросоюзу,
AB InBev різними способами намагалася перешкодити придбання ритейлерами більш дешевого пива в Нідерландах для його продажу за зниженими цінами в Бельгії.

Зокрема, компанія змінювала дизайн банок, прибравши з них написи на французькому, вважаються обов'язковими в Бельгії, де діють три державні мови (нідерландський, французький і німецький).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: