Міненерго має позбутися функцій з управління держпідприємствами — Насалик

П'ятниця, 10 травня 2019, 15:31

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має відмовитися від функцій з управління державними підприємствами.

Про це заявив глава міністерства Ігор Насалик під час зустрічі з експертами урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції", повідомляється на сторінці міністерства у Facebook.

"Міністерство має здійснювати виключно формування політики та нормативно-правової бази у сфері енергетики. Ні господарська діяльність державних підприємств, ні управління їхнім майном не мають координуватися міністерством, що унеможливить будь-які корупційні ризики", - заявив міністр.

Реклама:

Зазначимо, до сфери управління Міненерговугілля, зокрема, входять державні вугледобувні підприємства і шахти, які за підсумками 2018 року показали сумарний чистий збиток у розмірі 2,7 млрд грн, що на 16,5% нижче, ніж показник 2017 року (3,2 млрд грн).

До теперішнього часу до сфери управління міністерства також входять ДП "НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укргідроенерго", держконцерн "Ядерне паливо", ДП "Укрінтеренерго", ДП "Калуська ТЕЦ-Нова", ДП "Укртранснафтопродукт", ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: