ДФС з вересня впровадить електронний чек

Середа, 29 серпня 2018, 17:15
 

Державна фіскальна служба з вересня запроваджує пілотний проект із впровадження електронного чеку.

Про це на засіданні уряду сказав в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає Укрінформ.

"Ми у вересні будемо розпочинати пілотний проект, який запроваджує так званий електронний чек, систему повної електронізації системи оподаткування, що дасть можливість відслідковувати вантаж від його розмитнення у пункті пропуску на державному кордоні до кінцевого споживача. Це не дасть можливість певним ділкам маніпулювати на будь-яких корупційних проявах та схемах мінімізації з ПДВ", - зазначив Продан.

Як раніше повідомляла прес-служба ДФС, впровадження пілотного проекту електронної системи - "Електронний чек" - має привести до якісно нових перетворень у ланці "підприємець - споживач".

Реклама:

Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО). Система може бути встановлена на будь-який пристрій - персональний комп'ютер, планшет чи смартфон.

Вона доступна, безкоштовна та може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби і бухгалтерськими програмами. Має найвищий ступінь захисту і працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень.

Крім того, застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності купувати традиційний касовий апарат, а відтак, друкувати паперові чеки. 

Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині електронного кабінету (електронного сервісу ДФС, розміщеного на офіційному веб-сайті контролюючого органу). 

Рекомендуємо почитати: Смартфон замість касового апарата: як це зробити вже сьогодні

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: