Український стартап вирішує "земні" проблеми за допомогою космічних технологій

Понеділок, 25 червня 2018, 18:00
 

Український стартап EOS Data Analytics аналізує супутникові знімки за допомогою штучного інтелекту, а результат продає таким компаніям, як Bloomberg.

Про це повідомляє Дім інновацій.

Компанія EOS Data Analytics, заснована вихідцями з України, аналізує супутникові знімки Землі, пропускає їх через нейронні мережі та на виході отримує продукт, який затребуваний на світовому ринку.

Технології EOS DA вирішують завдання, здавалося б, зовсім не пов'язані з космосом. Наприклад, допомагають відслідковувати незаконний видобуток бурштину, обчислювати втрати врожаю від польових пожеж або незаконної вирубки лісу, автоматично ідентифікувати і підраховувати різні об'єкти на великих площах, відстежувати появу і переміщення нафтових розливів на поверхні морів і океанів.

Реклама:

Крім того, прогнозувати врожайність основних сільськогосподарських культур задовго до того, як сам урожай буде зібраний, і таким чином вирішувати питання харчової безпеки, оптимізувати пересування риболовецьких суден, підказуючи оптимальні місце і час для вилову риби, покращувати покриття мобільного зв'язку.

У компанії вже понад 40 тисяч користувачів. Імена своїх клієнтів компанія не розкриває, але відомо, що в їх числі міжнародне агентство Bloomberg і природоохоронна організація Greenpeace.

EOS DA починався в 2015 роки як стартап. Його засновник - Макс Поляков, підприємець з Дніпра, який живе в США і створює систему компаній замкнутого циклу в космічній сфері. Також він - керуючий партнер венчурного фонду Noosphere Ventures. У лютому 2016 р EOS DA привернув інвестиції цього фонду.

Зараз в компанії працює більше 150 осіб: це програмісти, дизайнери, тестувальники, менеджери, data scientists, продакт-менеджери, менеджери з продажу.

Є й власна наукова команда - професура, студенти, аспіранти. Вони розробляють нові методи і математичні моделі, а також адаптують існуючі методи до обчислювальної платформі EOS DA.

Центральний офіс EOS DA знаходиться в США, а офіси розробки - в чотирьох українських містах: Києві, Дніпрі, Харкові та Львові.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: