ДФС виявила понад 18 тисяч порушень митних правил з початку року

Понеділок, 25 червня 2018, 13:05
 

Упродовж 5 місяців 2018 року митницями ДФС виявлено 18,6 тисячі порушень на суму 752 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість складених протоколів про порушення митних правил збільшилася на 69%.

У майже 2,2 тис. справ тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму 266 млн. гривень. Так, найбільше вилучено промислових товарів – на 123,4 млн. гривень. Сума вилучених продовольчих товарів становила 62,6 млн гривень, валюти – 39,8 млн гривень.

Реклама:

Безпосередньо митницями ДФС розглянуто 14 тис. справ про порушення митних правил, що в 2,2 раза більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Нараховано штрафів на суму 9,2 млрд гривень, з яких до Держбюджету стягнуто 43 млн гривень. Це у 2,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На розгляд до суду митницями передано 2,4 тис. справ про порушення митних правил на суму 555 млн. гривень. За результатами їх розгляду судом прийнято рішення про накладення стягнень у вигляді штрафу та конфіскації на суму 177 млн. гривень.

Одним із ефективних методів протидії митним правопорушенням є співпраця та обмін інформацією з компетентними органами іноземних держав у рамках взаємної адміністративної допомоги, яка забезпечує попередження і виявлення незаконних експортно-імпортних операцій та факти несплати до бюджету обов’язкових митних платежів.

Так, за результатами міжнародної взаємодії за 5 місяців 2018 року порушено понад  260 справ про порушення митних правил на суму 262,3 млн. гривень, що складає 34% від вартості предметів правопорушень у всіх справах, порушених уподовж 2018 року.

Крім того, у ході міжнародної співпраці встановлено несплату  понад 11,4 млн гривень обов’язкових митних платежів.

Нагадаємо, згідно з дослідженням основними проблема в роботі митниці лишається недосконале митне законодавство, корупція та хабарництво, а також недостатня прозорість та відкритість митниці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!