Рада залишила трейдерів без відшкодування експортного ПДВ на олійні

Вівторок, 22 травня 2018, 17:25
 

Верховна Рада прийняла закон №7403-д, яким скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку не поширюється на сільськогосподарські підприємства, які самостійно виростили зазначені культури на землях сільгосппризначення.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За прийняття "Проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур" за основу та в цілому проголосували 249 народних депутатів.

Законопроектом, зокрема, пропонується залишити тимчасове скасування відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів з 1 вересня 2018 року по 31 грудня 2021 року, ріпаку - з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року. У той же час положення цього пункту не поширюються на операції з вивезення сільгоспвиробниками сої та ріпаку за межі території України в митному режимі експорту.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Верховна Рада тимчасово обмежила відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів з 1 вересня 2018 року, ріпаку - з січня 2020 року.

Після чого аграрні виробники перекрили автомагістралі в Черкаській, Хмельницькій та Рівненській областях, протестуючи проти рішення парламенту скасувати відшкодування ПДВ під час експорту рапсу, сої та соняшнику з 1 березня 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: