Податкова підозрює "Київпастранс" в махінаціях з дотацією

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:06
 

Державна фіскальна служба перевірить комунальне підприємство "Київпастранс" на предмет виведення дотаційних коштів через фіктивні компанії.

Про це повідомляє прес-служба Офісу великих платників податків ДФС.

"Під час податкового супроводу одного з комунальних підприємств в сфері пасажирських перевезень наземним транспортом, встановлено різке збільшення обсягів придбання в грудні 2017 року порівняно з січнем 2017 року на 2 512% і листопадом 2017 року на 85%", - сказано в повідомленні.

При цьому для забезпечення безперервної діяльності та уникнення транспортного колапсу підприємство на 2017 рік отримали дотацію з бюджету Києва в розмірі понад 1 млрд грн.

Реклама:

"Закриваючи бюджетний рік, щоб уникнути повернення дотаційних коштів, підприємство збільшило обсяги придбання, залучаючи недобросовісних контрагентів, а саме отримало послуги з розробки проектної документації по реконструкції, будівництву та ремонту асфальтобетонного покриття на суму 78 млн грн", - вказують у ДФС.

При цьому в ході дослідження не встановлено реального постачальника послуг, однак простежується залучення субпідрядників, які не маючи працівників і основних засобів, купуючи продукти харчування, товари повсякденного вжитку, взуття, іграшки та інше - нібито виконують вищевказані послуги.

Як відзначили в ДФС, контрольно-перевірочні заходи тривають.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, чиновник "Київпастрансу" роздав родичам тендерів на 70 мільйонів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: