У Києві протестують "євробляхери"

Неділя, 4 лютого 2018, 12:15

У центрі Києва, на Хрещатику, проходить акція громадського об'єднання "АвтоЄвроСила" за доступне розмитнення автомобілів на єврономерах.

Як повідомляє Укрінформ, увздовж усієї вулиці від ЦУМу до Європейської площі на проїжджій частині стоять автомобілі з європейськими номерами та символікою організації.

 

На розі Хрещатика і вул. Б.Хмельницького встановлено сцену, з якої до учасників акції звертаються організатори з вимогами доступного розмитнення машин на єврономерах.

 

Серед вимог учасників акції: доступне розмитнення, скасування обмежень "Євро 5", скасування обмежень на перепродаж ввезених авто, єдине вікно і спрощення механізму розмитнення, дієвий механізм розмитнення вже ввезених авто.

Реклама:

Нагадаємо, народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.

Раніше голова податкового комітету заявляла, що питання зниження мита і податків на ввезення автомобілів з-за кордону повинно прийматися з урахуванням економічного обґрунтування.

Крім того, Южаніна вважає, що автомобілі на єврономерах порушують митні правила і безпеку.

Нагадаємо, 6 вересня 2017 року власники автомобілів із європейськими номерамиперекрили рух транспорту поблизу Верховної Ради. Мітингувальники вимагали змінити законодавство таким чином, щоб уможливити реєстрацію своїх автомобілів в Україні за прийнятною для громадян України ціною.

Читайте також: Величезні штрафи і конфіскація: як карають власників авто на "бляхах"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: