Венесуельську криптовалюту хочуть придбати жителі 127 країн - президент

Вівторок, 27 лютого 2018, 16:45
 

Сертифіковані запити на покупку венесуельської криптовалюти Petro надійшли від клієнтів з 127 країн з моменту старту продажів.

Про це повідомив президент Венесуели Ніколас Мадуро, передає ТАСС.

"Петро - це майбутнє Венесуели і світу. [Ця криптовалюта] пов'язана з майбутнім економіки, виробництва та фінансами в нашому регіоні", - заявив Мадуро.

Він уточнив, що в загальній складності понад 87,2 тис користувачів представили запити на покупку криптовалюти, з яких 3,52 тис - підприємства, а 83,76 тис - фізичні особи.

Реклама:

Як уточнив Мадуро, пропозиції на покупку Petro надійшли, зокрема, з Австралії, Німеччини, Білорусі, Бразилії, Куби та Іспанії. Серед замовників також фігурують клієнти з США, Франції, Саудівської Аравії та інших країн світу.

Нагадаємо, 20 лютого Венесуела почала продаж власної криптовалюти Petro, за допомогою якої уряд в Каракасі сподівається подолати "фінансову блокаду" з боку США.

За 1 день Венесуела заробила на криптовалюті 735 мільйонів доларів.

Її особливістю є те, що один Petro має забезпечуватись одним барелем нафти.

Таким чином у випадку, якщо довіра до грошей та їхня вартість знизяться, тоді у власників криптовалюти Petro теоретично залишиться право на відповідну кількість нафти. Утім, залишається незрозумілим, яким чином це має відбуватись.

Після Petro, який підкріплений нафтою, має з'явитись іще одна криптовалюта Petro, підкріплена золотом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: