"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венесуела заробила на криптовалюті 735 мільйонів доларів за 1 день

Середа, 21 лютого 2018, 09:45
 

Венесуела, завдяки запуску першої в світі державної криптовалюти, вже зібрала сотні мільйонів доларів.

Про це повідомив президент країни Ніколас Мадуро, передає DW.

"Тільки за один день продажів El Petro зібрано 735 млн доларів. Сьогодні народжується криптовалюта, яка може позмагатися з Суперменом", - заявив він, натякаючи на долар США.

Венесуела, яка страждає від глибокої кризи, сподівається на те, що власна криптовалюта дозволить їй відновити економіку.

Реклама:

Інвестори мають можливість до 19 березня купувати El Petro, вартість якої становить близько 60 доларів за одиницю.

Всього планується реалізувати 100 млн криптомонет.

Це означає, що якщо Венесуелі вдасться здійснити цю мету, то капіталізація El Petro становитиме 6 млрд євро, і вона увійде в першу десятку криптовалют.

У Венесуелі вже багато років триває боротьба за владу між Мадуро і опозицією, яка звинувачує президента у встановленні диктатури, розвалі економіки країни і корупції.

Щоб покарати Каракас за переслідування опозиції, США ввели проти Венесуели санкції, які тільки посилили економічну кризу в цій країні, що різко загострилася через падіння світових цін на нафту.

Через проблеми, пов'язані з гіперінфляцією в країні практично втратили довіру до національної валюти - болівара.

Це призвело до зростання популярності криптовалют та індустрій, пов'язаних з ними, зокрема майнінгу. Біткоїн став користуватися такою популярністю, що з'явився навіть спеціальний термін, який описує це явище - біткоїнізація.

В інших країнах, в тому числі в Зімбабве, також спостерігається безпрецедентне зростання популярності криптовалют і біткоїну в умовах фінансової нестабільності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: