"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венесуела розпочала випуск власної криптовалюти

Вівторок, 20 лютого 2018, 11:25
 

Венесуела у вівторок, 20 лютого, почала продаж власної криптовалюти, за допомогою якої уряд в Каракасі сподівається подолати "фінансову блокаду" з боку США.

Про це повідомляє DW.

На першому етапі планується реалізувати 38,4 мільйона криптомонет, які отримали назву El Petro, а в перспективі - 100 мільйонів.

"El Petro відновить довіру і безпеку на національному та міжнародному ринках", - заявив в Каракасі віце-президент Венесуели Тарек аль-Айссамі.

Реклама:

Вартість El Petro відповідає ціні одного бареля венесуельської нафти, тобто 60 доларам США на даний момент, але буде коригуватися в залежності від коливань на ринках.

20 березня Венесуела планує випустити в обіг ще 44 млн кріптомонет.

На відміну від переважної більшості інших криптовалют El Petro забезпечує реальний актив - 5 млрд барелів нафти з родовища Аякучо в нафтоносному поясі річки Оріноко.

Влада в Каракасі сподівається на те, що власна криптовалюта дозволить їм успішніше залучати фінансові кошти з-за кордону.

Венесуела переживає глибоку політичну та економічну кризу. США ввели проти цієї країни економічні санкції за переслідування представників опозиції.

Деякі рейтингові агентства прийшли до висновку, що Венесуела і державний нафтовий концерн PDVSA вже знаходяться в стані часткового дефолту.

Через проблеми, пов'язані з гіперінфляцією в країні практично втратили довіру до національної валюти - болівара.

Це призвело до зростання популярності криптовалют та індустрій, пов'язаних з ними, зокрема майнінгу. Біткоїн став користуватися такою популярністю, що з'явився навіть спеціальний термін, який описує це явище - біткоїнізація.

В інших країнах, в тому числі в Зімбабве, також спостерігається безпрецедентне зростання популярності криптовалют і біткоїну в умовах фінансової нестабільності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: