Парламентський комітет з ПЕК обговорить проблеми "Укрнафти"

Вівторок, 11 липня 2017, 20:28

Парламентський комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки у п'ятницю збереться, щоб спільно з керівництвом ПАТ "Укрнафта" обговорити проблеми компанії.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, передає "Укрінформ".

"Ми з командою "Укрнафти" зустрічалися кілька разів. Ми пробували зібрати керівників трьох парламентських комітетів, щоб знайти консолідоване рішення та допомогти "Укрнафті". Ми просили компанію підготувати презентацію – однак поки не отримали таких матеріалів", - зазначив Домбровський.

За його словами, у п'ятницю парламентський комітет з ПЕК збере нараду, яка буде повністю присвячена проблемам "Укрнафти".

Реклама:

"По-перше, ми маємо знайти рішення, що робити з боргами компаній. Ми також хочемо бачити пропозиції щодо законодавчих ініціатив, які б могли вирішити проблеми "Укрнафти". Крім того, я би хотів розуміти, що ми хочемо від уряду", - сказав керівник комітету з ПЕК.

Він додав, що у разі компромісу, необхідні законодавчі ініціативи щодо "Укрнафти" можуть бути проголосовані уже восени.

В даний момент податковий борг "Укрнафти" перед ДФС перевищує 13 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: