Міненерго прораховує три варіанти закупівлі антрациту за кордоном

Середа, 22 лютого 2017, 18:04

Найближчим часом мають бути розглянуті три варіанти забезпечення українських генеруючи компаній вугіллям марки "А".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон під час наради щодо вирішення проблемних питань в Об’єднаній енергетичній системі, передає прес-служба Кабміну.

"За попередніми прогнозами, запасів антрациту має вистачити на 40-50 днів. І за цей час ми маємо оперативно опрацювати питання імпорту антрациту", - сказав Кістіон.

"До п’ятниці Міненерговугілля разом з НКРЕКП мають прорахувати три варіанти розвитку подій: завершення дії надзвичайних заходів до квітня, до вересня і до кінця року", - заявив він.

Реклама:
 

"Відповідно, будуть запропоновані три варіанти закупівлі антрациту за кордоном, прораховано вплив імпорту вугілля на ціну електроенергії та алгоритм подальшої роботи енергосистеми. Ми маємо вибрати найбільш оптимальний", - наголосив віце-прем’єр.

Він також наголосив на тому, що зараз одна з найголовніших задач - це максимально скоротити спалювання вугілля марки "А", завезення якого припинилося через блокування залізничного сполучення з тимчасово непідконтрольними територіями.

При цьому, за словами Кістіона, незважаючи на складну ситуацію, вироблення електричної енергії відбувається в рамках планових показників.

"Загальна кількість виробленої електроенергії в Україні поки в рамках планових показників. За 21 день лютого було вироблено 10,7 млрд кВтг. Атомна енергетика та гідроенергетика перевищують планові показники. Теплова генерація дещо відстає. Загальні запаси вугілля на складах – близько 1,6 млн тонн", - наголосив віце-прем’єр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: