А що там з блокадою ОРДЛО?

А що там з блокадою ОРДЛО?

Четвер, 16 лютого 2017, 17:40

.

Реклама

Оновлено 17.03.2017

Ще 25 січня почалася безстрокова акція "блокада торгівлі з окупантами". Активісти, переважно колишні військові та учасники АТО, заблокували усі залізничні колії, через які з тимчасово окупованих територій, і в зворотному напрямку, перевозився товар.

Через це, окрім іншого, припинилося відвантаження вугілля антрацитової групи, яке спалюють українські ТЕС. Через це напередодні уряд оголосив про здійснення "надзвичайних заходів на ринку електроенергії".

Блокада триває уже три тижні і невідомо, скільки ще вона продовжуватиметься. Тож ЕП пропонує слідкувати за основними змінами тут. Дані оновлюються щоденно.

ЩО КАЖУТЬ ПРО БЛОКАДУ

Усі чиновники в унісон заговорили про небезпеку припинення торгівлі з ОРДЛО. Засновники "блокадного" руху, натомість, закликають опонентів "пошукати совість".

  "Якщо шахтарі піднімуть зброю і виступлять проти режиму, який там є, я перший візьму автомат і приєднаюся до блокади "
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, 10 лютого

  "Кому вигідно, щоб сьогодні була загроза електропостачання не в Авдіївці, а фактично в усій країні? Я можу сказати: у першу чергу, це вигідно Росії".
Віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, 14 лютого.

  "Я не вірю в успіх такого "тиску на сепаратистів". Ця ініціатива має режисерів з числа тих, хто іменує себе "політиками" — брудними пройдохами"
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, 27 грудня

  "Це наша земля, це наші надра, всі підприємства зареєстровані на українській землі — нашій. І я не бачу сьогодні іншого варіанту, окрім як отримувати це вугілля".
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 31 січня

  "Якою б не була причина, але проводити масові акції за кілька кілометрів від лінії фронту, в тилу нашого війська, вкрай, м’яко кажучи, небезпечно".
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський, 15 лютого

  "Для всіх тих, хто на повному серйозі розповідає як блокада поставок вугілля з окупованих територій під час війни шкодить Україні. Я не питаю чи є у вас мозок. Я питаю чи є у вас СОВІСТЬ?"
Семен Семенченко, командир батальона у Батальон спеціального призначення НГУ "Донбас", народний депутат, 13 лютого

Реклама

ЩО ПЕРЕКРИЛИ

ЩО ІЗ ЗАПАСАМИ

За даними "Укренерго", середнє споживання вугілля антрацитної групи — близько 30 тис тонн на добу. У разі введення надзвичайного стану споживання можна зменшити до 20 тис тонн на добу. На 15 лютого загальні запаси вугілля антрацитної групи на всіх ТЕС становили 842 тис тонн.

Реклама: