"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шмигаль ініціює засідання РНБО, на якому можуть звільнити керівництво енергорегулятора

Вівторок, 8 лютого 2022, 11:50 -
 
фото: радіо свобода

На п'ятницю, 11 лютого, заплановане засідання РНБО, на якому можуть звільнити керівництво Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомляють джерела ЕП.

Як свідчить протокол наради Антикризового енергетичного штабу від 3 лютого за підписом прем'єра Дениса Шмигаля, який є у розпорядженні ЕП, НКРЕКП рекомендували "невідкладно вжити вичерпних заходів" до комплексного врегулювання проблемних питань функціонування ринку електроенергії з метою "унеможливлення маніпуляцій із ціноутворенням".

Ввечері 4 лютого Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запровадила обмежувальні заходи, спрямовані на подолання профіциту на ринку електроенергії та стабілізації цін.

Реклама:

У протоколі наради від 3 лютого Міненерго доручили з урахуванням виконання зазначеного вище завдання "опрацювати ініціювання" проведення засідання РНБО "для розгляду питання щодо надання оцінки ефективності та законності роботи НКРЕКП". І, зокрема, керівництва регулятора стосовно врегулювання цінових дисбалансів.

Нацкомісію, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, наразі очолює Валерій Тарасюк.

Нагадуємо:

Міненерго просить уряд "переглянути доцільність" перебування голови "Укргідроенерго" Ігоря Сироти на посаді через роботу підприємства.

Середньозважена ціна на ринку "на добу вперед" за тиждень впала з 2792 до 2145 грн за МВт-год.

Повідомлялось, що вперше за всю історію атомної енергетики України "Енергоатом" працює всіма 15-ма енергоблоками одночасно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: